THEMA'S
SERVICE & ADVIES

 

De kennisbank OR in de praktijk is inclusief het digitale vakblad OR magazine. Als abonnee ontvang je 10% korting op de OR events van ORnet.De kennisbank heeft de volgende onderdelen:

Wet op de ondernemingsraden

De basis van elke handeling van een ondernemingsraad is de WOR. Maar hoe geef je dat praktisch vorm? Dit onderdeel van de kennisbank geeft handen en voeten aan de wet. Je vindt de volledige tekst van de Wet op de ondernemingsraden. Aan de diverse artikelen van de wet is extra informatie toegevoegd in de vorm van praktische informatie, jurisprudentie en toelichting.  

Organisatie van het or-werk

Voor de organisatie van het or-werk dien je te voldoen aan vastgestelde protocollen en richtlijnen. Ook die vind je in deze kennisbank. Maar ook tips om het werk optimaal te organiseren en het daarmee makkelijker en plezieriger maakt. We behandelen het hele traject, van oprichten tot inrichten en van verkiezingen tot reglement.  

Or en communicatie

Communicatie vormt de basis van het or-werk en bepaalt voor een belangrijk deel ook het succes. Daarom is er in dit onderdeel ruime aandacht voor onderwerpen als communicatieplan, middelen en jaarverslag. Ook vindt u informatie en tips over onderhandelen, vergaderen, samenwerken en communicatie bij verandertrajecten. 

Werkterreinen van de or

Van de belangrijkste werkterreinen van de or vind je hier uitleg, praktische informatie en actuele ontwikkelingen. Zodat je hier optimaal beleid op kunt (helpen) ontwikkelen. We gaan in op arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, arbeidsrecht, reorganisatie, pensioenen, arbeidstijden en vakantie & verlof en strategisch beleid.

Geïnteresseerd? Bekijk de mogelijkheden voor een abonnement >

Meer uitleg? Bekijk de video >